REVIEW | Floris Adriaans vertelt over zijn ervaring

Wil jij graag groeien als mens of loop je soms tegen dingen aan waar je graag eens met iemand over praat? Ongeacht je leeftijd of situatie, iedereen kan wel wat coaching gebruiken in het leven. Ik ben Martijn, coach en ondernemer. Ik begeleid jou in de zoektocht naar jouw innerlijke kracht, zodat jij je leven weer voluit kunt leven. Dit is een persoonlijk proces en daarom is het belangrijk dat je een indruk krijgt hoe ik als coach werk en of dat bij je past. Ik laat graag de mensen aan het woord die ik reeds heb gecoacht, zodat jij een goede indruk krijgt van wat je kan verwachten.

Coachee | Floris Adriaans

Bedrijf | Eigenaar ABC-Telecom

De rust die ik ervaren heb, hou ik vast

Floris Adriaans is zelfstandig ondernemer en eigenaar van ABC-Telecom, met de nadruk op ‘is’. Geen loonslaaf maar altijd bezig met nieuwe uitdagingen, klanten tevreden houden en schakelen tussen werk en privé. Floris voorziet in zijn dagelijks werk de zakelijke markt van telefonie. Hij heeft er nog een bedrijf naast waarmee hij duurdere auto’s voorziet van volgsystemen en bedrijfsmaterieel van blokkeersystemen, nodig voor de verzekering. Dat samen met een gezin met drie kinderen is soms een uitdaging, dus de rust en het inzicht die hij vond via Wie ben ik Coaching zoekt hij vaak nog even bewust op.

“Ik kende Martijn al een poosje en wist dat hij naast zijn werk als hovenier ook als coach gestart is. Mijn vriendin Mirjam wees me op de oproep die Martijn op zijn socials had gezet. Hij zocht mensen die hem konden helpen bij zijn leerweg in zijn traject om coach te worden. Mirjam zei: ‘Dat is wel iets voor jou’ en ik kon toen nog niet vermoeden hoeveel gelijk ze had. Ik dacht altijd alle ballen wel tegelijk in de lucht te kunnen houden en dat was ook zo, maar bij Martijn leerde ik dat mijn drukte en ondernemerschap ook gevolgen had voor mijn thuissituatie.”

De juiste vragen om je te laten nadenken

“Ik ben met Martijn gaan wandelen. De natuur biedt vanzelf al rust, maar door de gesprekken die ontstonden kwam er nog meer rust in mijn hoofd. De gesprekken beginnen heel casual maar al vrij snel gaan ze de diepte in. Martijn weet precies welke vragen hij moet stellen om je te laten nadenken over je eigen handelen. Ik ging eigenlijk vrij blanco de gesprekken in, had niet echt een specifieke vraag. Al pratende kwam ik erachter dat de druk die ik in mijn werk ervaar – wat ik overigens niet negatief vind – meenam naar huis. Met een hoogsensitieve zoon is dat niet altijd de beste manier. Ik neem nu steeds vaker eerst een momentje voor mezelf, voordat ik mijn aandacht aan mijn gezin geef. Even aarden, thuiskomen, focus verplaatsen en dan kan ik weer. Ik merk de rust ook bij mijn zoon en dat is zeer waardevol.”

“Tijdens de wandeling laat Martijn je een paar oefeningen doen. Tijdens zo’n oefening hoef je niets en dan gebeurt er van alles. In eerste instantie een vreemde gewaarwording maar zeker niet onprettig. Je voelt de natuur als het ware. Er was ook een oefening waarbij ik Martijn een paar minuten recht moest aankijken. Ik werd er erg lacherig en ongemakkelijk van maar uiteindelijk zakt dat en dan komt er een gevoel van bewustwording naar boven. Doordat Martijn heel serieus bleef en benoemde wat er gebeurde, was het veilig.”

Wandelend een nieuw avontuur aangaan

“Na de sessie mocht ik een steentje uitzoeken en ik koos voor een paarse, puur op gevoel. Geen idee waarom. Bleek later bij een andere oefening dat ik bij het sluiten van mijn ogen, een paars licht zag. Kan toch haast geen toeval zijn? En dat ik laatst op een training de cursusleider hoorde zeggen dat we ‘wandelend een nieuw avontuur aangaan’, dat kwam ook wel even binnen. Het steentje ligt op mijn nachtkastje en elke keer dat ik het zie, is dat een reminder aan de wandelingen en het effect dat het op me heeft gehad.”

“Wat ik vooral van de sessies heb opgestoken is dat bewustwording verandering teweegbrengt. Dat je eigen verantwoordelijkheid mag en moet nemen en dat je situaties en andere mensen mag zien als leermeester. Durven ontvangen en dat gebruiken voor je eigen ontwikkeling. De wandelingen waren heel inspirerend; ik wist al dat Martijn het in zich had, maar om het zelf te mogen ervaren was heel bijzonder. En zoals mijn vriendin het later zei: ‘Goh, het werkt echt voor jou’. Fijn dat de verandering die ik gevoeld heb, ook zichtbaar is voor anderen.”

Zet jij de eerste stap?

Wil jij ook weer terugkeren bij jezelf en met nieuwe energie en goede gewoonten weer vooruitgaan? Laten we samen ontdekken wat jij nodig hebt! Neem contact op en plan jouw wandelsessie in.

Zet jij de eerste stap?

Neem contact op en plan jouw wandelsessie in.

Wij maken je graag nóg enthousiaster. Je staat er niet alleen voor, wij helpen jou bij het verbeteren van jouw levensgeluk.