REVIEW | Esther vertelt over haar ervaring

Wil jij graag groeien als mens of loop je soms tegen dingen aan waar je graag eens met iemand over praat? Ongeacht je leeftijd of situatie, iedereen kan wel wat coaching gebruiken in het leven. Ik ben Martijn, coach en ondernemer. Ik begeleid jou in de zoektocht naar jouw innerlijke kracht, zodat jij je leven weer voluit kunt leven. Dit is een persoonlijk proces en daarom is het belangrijk dat je een indruk krijgt hoe ik als coach werk en of dat bij je past. Ik laat graag de mensen aan het woord die ik reeds heb gecoacht, zodat jij een goede indruk krijgt van wat je kan verwachten.

Coachee | Esther

Het leven is een reis, geen race

Esther was al bezig met haar eigen reis: de ontdekkingstocht naar haar eigen ik. Coaching van Martijn zou zeker een aanvulling kunnen zijn. Haar doel was om weer te kunnen sprankelen!

Ik kwam op LinkedIn een artikel van Martijn tegen. Toevallig? … Nee! Het was een oproep om gratis deel te nemen aan vier wandelcoaching sessies in de natuur in Reusel. Het voelde goed, dat is belangrijk voor mij als HSP’er (Hoog Sensitief Persoon). Ik heb dus meteen de knoop doorgehakt en hem een mailtje gestuurd. Een dag later kreeg ik een mailtje terug en volgde enkele dagen later een telefonische intake. Erg bijzonder: je kent elkaar helemaal niet, maar het voelde goed, dus het avontuur mocht gaan beginnen!

De vier wandelingen waren telkens op zaterdag in de buurt van D’n Ouwe Brandtoren in Reusel. Ergens is het best bijzonder om met een vreemde man af te spreken om te gaan wandelen, maar het voelde meteen bij de eerste ontmoeting erg vertrouwd. Martijn is een rustige, aardige vent, die veel vertrouwen uitstraalt en weet waar hij het over heeft. Het feit dat je lekker buiten bent, waar ik van hou en vaak kom om te wandelen met mijn hond, maakt het contact meteen ook soepeler naar mijn idee. Beter dan dat je tegenover elkaar aan een tafel zit te praten. Ik voelde een goede vibe, waardoor ik me open kon stellen.

Leren door te oefenen

Tijdens het eerste gesprek werd meteen een basis van vertrouwen gelegd. Wat ik bijvoorbeeld van Martijn heb geleerd, is dat niets MOET. Veel dingen weet je wel, maar een opfriscursus is nooit verkeerd. Een van de opdrachten was om het woord ‘maar’, dat ik in mijn spreektaal veel gebruik, te vermijden of zelfs te schrappen. Nou, dat klinkt simpeler dan dat het is kan ik je vertellen. Dan pas kom je erachter hoe vaak je dit woord echt gebruikt. Enorm goede tip, daar heb ik veel aan gehad!

Daarnaast kwam naar boven dat ik mensen en/of situaties nog meer zou mogen respecteren of loslaten. In principe is dat voor iedereen goed om te doen. Ook dat klinkt simpel, maar in het dagelijks leven betekent dit dat je mensen verliest. Niet fysiek, maar wel bepaalde contacten. Dit is niet vreemd, het is een proces dat hoort bij het leven en dat mag je laten gebeuren.

Wat ik uit de coaching heb meegenomen is om te proberen niet te oordelen over mensen, maar ervan uit te gaan dat iedereen acteert vanuit de beste bedoelingen. Ook weer zo’n open deur, maar wel helemaal waar! Een andere les voor mij is, dat je alles uit probeert te spreken met de beste intentie. Het klinkt allemaal simpel, maar dat is het niet, voor mij tenminste niet altijd. Het zijn voor mij handvatten waar ik wel iets mee kan en ik heb gemerkt dat het me bewuster heeft gemaakt. Martijn had een ‘leuke’ oefening met een spiegel (Grrrrr…), die helpt om naar jezelf te kijken. In het begin voelde ik enorme weerstand, maar gaandeweg kon ik mezelf aankijken en begon mijn spiegelbeeld me te bevallen.

Verder heb ik vele tekenen uit de natuur gekregen tijdens de wandelingen, maar ook daarbuiten: het roodborstje staat me altijd bij, er zijn dagen dat ik enorm veel gele vlinders tegenkom, een dode duif in de tuin, een egel… Ik geef daar mijn eigen betekenis aan.

Ik sprankel steeds meer

Voordat ik me bij Martijn had aangemeld, had ik net een contract voor een nieuwe baan getekend. Dit avontuur heeft niet lang geduurd. Het voelde niet goed, ik zat niet op mijn plek en dus heb ik het opgezegd. Na mijn coaching kan ik denken: Ik eet liever een boterham minder dan dat ik mezelf in een stramien vastzet, waar ik doodongelukkig van word.

Ik heb steeds meer losgelaten; van het ongewenst kinderloos zijn tot aan het krampachtig vasthouden aan mijn oude vertrouwde – langdurige – baan. Wat mijn doel of missie gaat worden weet ik nog niet, maar ik sprankel al meer dan een maand geleden. Mijn motto is dan ook: alles komt goed, zolang ik mijn gevoel volg en naar mezelf luister.  Het leven is een reis, geen race en ik ben blij dat ik samen met Martijn een paar stappen heb mogen zetten.

Zet jij de eerste stap?

Wil jij ook een betere versie van jezelf worden en weer gaan sprankelen? Laten we samen ontdekken wat jij nodig hebt! Neem contact op en plan jouw eerste wandelsessie in.

Zet jij de eerste stap?

Neem contact op en plan jouw wandelsessie in.

Wij maken je graag nóg enthousiaster. Je staat er niet alleen voor, wij helpen jou bij het verbeteren van jouw levensgeluk.